Spring naar hoofd-inhoud

Over De Brug

Het pilootproject ‘De Brug’ (ELZ regio Kortrijk-Waregem-Menen; populatie 311.600) is één van de 12 pilootprojecten die in 2018 zijn gestart in het kader van het interfederaal plan voor chronisch zieken. Het doel van de pilootprojecten is om de zorg voor mensen met een chronische aandoening beter te organiseren met het oog op de ‘quintuple aim’ doelstellingen.

Het pilootproject ‘De Brug’ richt zich op de zorg van alle patiënten met minstens één chronische aandoening met vooral aandacht voor patiënten die een verandering ervaren van de gezondheidstoestand, hulpvraag en -aanbod of in de prioriteit van zorg. Het project wordt gekenmerkt door hun proactieve aanpak om de onderbeschermden, sociaal zwakkere populatie of mensen die onder de radar blijven te betrekken. Daarbij wordt er ook aandacht besteed aan de mantelzorgers.

De Brug stelt zich tot doel :

  • Een netwerk op te bouwen waarin vele diensten en actoren de handen in mekaar slaan tot een betere geïntegreerde zorg te komen.
  • In haar acties de patiënt en zijn mantelzorger maximaal centraal te zetten, in het bijzonder de patiënten met een verhoogde psychische kwetsbaarheid.
  • Efficiëntiewinsten te boeken die het pad kunnen effenen naar een beter georganiseerde gezondheids- en welzijnszorg.
  • Aan alle acties maximaal preventie te koppelen die voorkomt dat een chronisch ziekteproces verder escaleert.

Carl Windels

0477/802 287

carl.debrug@wvlzorgt.be

Frank De Pestel

frank.debrug@wvlzorgt.be

 

Michèle Pieters

Filosofe die

dartelt tussen droom en daad

op zoek naar stilte.